Skal du have fjernet din visdomstand?

Mange oplever, at de, når de får deres visdomstænder, får problemer med tænderne af forskellige årsager. Derfor er der også enormt mange, der får en eller flere af tænderne fjernet af en tandlæge.

Visdomstænderne får man som regel i slutningen af teenageårene eller i starten af tyverne. Når man får sine visdomstænder, er det en rigtig god idé at bestille en tid til undersøgelse hos tandlægen, så tandlægen kan klarlægge, om der er behov for at få en eller flere at tænderne fjernet.

Hvornår skal en visdomstand fjernes?

Der kan være mange forskellige årsager til, at det vurderes, at en visdomstand skal fjernes. En af de mest ofte forekommende årsager er, at der ganske enkelt ikke er plads til tænderne i mundhulen. Visdomstænderne er mundhulens bagerste, og der kan derfor opstå tilfælde, hvor tænderne grundet manglende plads placerer sig problematisk i munden. Eksempelvis kan visdomstænder i nogle tilfælde placere sig horisontalt, hvilket dels kan give anledning til smerte og dels kan beskadige nabotanden. Der kan eksempelvis opstå caries i nabotanden, fordi visdomstandens placering kan gøre det svært at holde området tilstrækkeligt rent.

Desuden kan visdomstandens frembrydning have indflydelse på, hvorvidt en visdomstand skal fjernes. Hvis en tand kun delvist er frembrudt gennem tandkødet, kan der grundet bakterieansamlinger opstå betændelsestilstande, som kan være smertefuldt og udvikle sig over tid.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har en eller flere visdomstænder, som bør fjernes, kan du altid forhøre dig hos din tandlæge, som blandt andet ved at tage røntgenbilleder af din mund kan klarlægge, hvordan visdomstænderne er placeret i forhold til de øvrige tænder.

Er der nogen tvivl om, hvorvidt en tand kan give anledning til problemer, vil man ofte vælge at fjerne tanden for at forebygge eventuelle følgevirkninger af eksempelvis en horisontalt placeret visdomstand.

Hvordan fjernes en visdomstand?

Det vil afhænge meget af det enkelte tilfælde, hvordan en visdomstand nemmest fjernest. I nogle tilfælde kan visdomstænder trækkes ud ligesom alle andre tænder i mundhulen, mens andre tilfælde kræver, at der foretages et lille snit i tandkødet der hvor, tanden skal fjernes. Det vil være i tilfælde, hvor tanden slet ikke eller kun delvist er frembrudt af tandkødet. Fjernelse af visdomstand foregår under bedøvelse, og processen er derfor smertefri.

Få din visdomstand fjernet hos Tandlægerne på Frederiksberg

De fleste vægter særligt to specifikke ting højt, når de vælger deres tandlæge; tryghed og dygtighed hos tandlægen. Det gælder selvfølgelig også, når der er tale om fjernelse af visdomstænder, som for mange kan være et af de første større indgreb hos tandlægen.

Et rigtig godt eksempel på en god klinik, som kan give dig en tryg og god oplevelse, når du skal have fjernet din visdomstand, er Tandlægerne på Frederiksberg. Klinikken har massere af dygtigt personale, som alle ønsker at give dig en rigtig god oplevelse ved at sikre, at du føler dig tryg og sikker helt fra start til slut. Desuden tilbyder Tandlægerne på Frederiksberg fjernelse af visdomstænder til en rigtig god pris – Se mere på dette link.

Skriv et svar