Læg et julegavebudget inden julegaverne skal købes

Juletiden betyder også julegaveindkøb. For ligesom julen handler om middag, samvær og sang, så handler den også om gaver. Gaveindkøbene kan hurtigt blive en stor post i budgettet, hvis du ikke overvejer et maksimalt beløb inden. Det kan derfor være en god idé at lægge et julegavebudget i god tid inden. I den forbindelse bør du også lave en liste over gaverne inden og tjekke hvilke tilbud, som findes derude.

Fastsæt nogle beløb inden din shopping begynder

For ikke at risikere alt for dyre julegaveindkøb og impulskøb, er det en god idé at lægge et julegavebudget inden. Ligesom der laves budget for mad, diverse og faste udgifter, skal der også være et budget for julegaver. Det kan være, du har aftalt faste beløb med din kæreste, søster eller andre familiemedlemmer i forhold til gaver. I det tilfælde skal du skrive disse beløb ind, så du ved hvor mange penge, du skal bruge på hvilke gaver. Hvis I ikke har fastsat nogle beløb, så må du selv vurdere, hvad du har indkomst til at give for. Der vil være stor chance for, at du vil give et større beløb til din kæreste end til din kusine. Derfor må du også sætte et større beløb af i dit julegavebudget til din kæreste end din søster.

Lav en liste over julegaverne først

Der findes mange tilbud både på internettet og i de fysiske butikker, som du med fordel kan gøre brug af. Derfor bør du undersøge de mange tilbud først. Hvis du kan finde gaven billigere et sted, så kan du måske få mere for pengene i dit julegavebudget. Det vil kun være en gevinst for dig. I forbindelse med dette skal du også tage stilling til hvilke gaver, som skal gives til hvem. Hvis gavebudgettet er småt, så kan du også gå efter de personlige gaver. Det kan være, du skal strikke en hue til en af dine venner eller måske din mor. Det kan også være, du skal male et maleri eller sy noget fint. Det vil både være en hyggelig og personlig gave, som mange vil sætte lige så stor pris på som de materielle gaver. Gaver handler nemlig også om den tanke, som du sender til andre. Hvis din veninde tit har snakket om, at hun godt kunne tænke sig et par hyggesokker, kan du strikke sådan et par til hende. Så vil hun helt sikkert føle sig værdsat og tænkt på. Det vil samtidig også give luft i julegavebudgettet.

Skriv et svar