Kan jeg få et forbrugslån?

Som udgangspunkt kan alle i Danmark søge om et forbrugslån. Skal man gå lidt mere i detaljer, er der dog lidt mere at være opmærksom på. Langt de fleste gange får man dog lånet godkendt, men det er altid en god ide at sætte sig ind i omstændighederne først, så man ved præcis hvor lang tid man har til at betale det tilbage, og ikke mindst hvor høj eller lav renten egentlig er.

Til dette formål har mange udbydere udstyret deres hjemmesider med en lille beregner, der kan blive fodret med oplysninger om lånet, hvorefter den fortæller præcist hvor meget man reelt set ender med at skulle betale tilbage. Disse er en gave til alle lånere, for det gør det meget nemmere at planlægge tilbagebetalingen efter, og så slipper man for at der kommer ubehagelige nyheder i form af uforudsete renter. Så kort fortalt: Ja, du kan få et forbrugslån, men sæt dig godt ind i situationen først!

Hvordan optager jeg et forbrugslån?

Alle ansøgninger om et lån skal behandles af udbyderen først, og her er svartiderne forskellige. Nogen bliver gennemgået automatisk, hvilket betyder at man næsten kan få et svar med det samme, hvor andre har ansatte til at gøre det manuelt, og så kan det selvfølgelig godt tage lidt ekstra tid. I de fleste tilfælde skal man uanset hvad ansøge over nettet, og udbyderen vil altid gøre opmærksom på hvilke krav man skal opfylde, og om det eventuelt er nødvendigt at skulle stille sikkerhed for lånet.

Som tommelfingerregel skal man altid være fyldt 18 år, men minimumsalderen kan sagtens være højere, såsom for eksempel 21 eller 23 år. Herudover forventes det at man er dansk statsborger, har en fast indkomst, og ikke mindst at man ikke står registreret som dårlig betaler i disse databaser. Selve lånets størrelse fastsætter man selv inden for de grænser, som udbyderen har opstillet, og herefter kan man så se om der er et opstartsgebyr, hvad renten ligger på, og om der er et ekstra månedsgebyr at betale også. Når først man så er blevet godkendt, underskrives aftalen elektronisk via Nem-ID, og så kan man forvente at have pengene inden for ganske få hverdage. Det er altså nemt og hurtigt, hvis man vælger den rigtige udbyder og er opmærksom på alle detaljer.

Hvad må jeg bruge et forbrugslån til?

Fordelen ved lånet er at der ikke er nogen regler om hvad man må bruge det til – det ligger låneren frit for at vælge. Derfor kan det for eksempel gå til en uforudset udgift, en gave til en ven eller et familiemedlem, eller måske bare lidt selvforkælelse i form af en rejse eller en ferie. Udover dette kan det også være man i forvejen har optaget flere små lån, hvor renterne gør at det vil være mere hensigtsmæssigt at betale dem alle ud med et større lån, og herefter kun have dette tilbage at betale af på. Uanset hvad har man en masse muligheder – bare sørg for at handle med omtanke.

Skriv et svar