Fordele og ulemper ved brug af cannabisolie

Når folk skal kigge på, om det er en god eller dårlig idé at gøre noget bestemt, vejer de som udgangspunkt fordele og ulemper overfor hinanden. Det samme kan du gøre, hvis du går med tankerne på at benytte dig af cannabisolie af den ene eller anden grund.

Generelt med cannabis ser blandt andet politikerne stadig mange ulemper, og derfor har de endnu ikke legaliseret det i særlig høj grad. Dog er cannabisolie med et THC-indhold lavere end 0,2 procent blevet legaliseret i en grad, hvor læger må udskrive det på recept.

Derfor kan du som bruger af olien netop kigge på, om det er noget for dig eller ikke.

Her er de mange fordele ved cannabisolie

Der findes flere fordele ved at bruge cannabisolie. Blandt andet den vigtigste som er, at er med til at lindre smerterne, du har i kroppen. Det hjælper din krop og hovedet til at slappe af, og du behøver i mindre grad at tænke på, at din krop eller dit sind gør ondt.

Blandt andet er cannabisolien udbredt blandt kræftpatienter, der i forbindelse med kemobehandlingen indtager det for at lette på smerterne og slappe af i hovedet. Olien er også brugt blandt patienter med kroniske smerter som for eksempel migræne eller gigt.

Derudover er cannabisolien langt den sundeste form at indtage cannabis i, fordi den netop indeholder så små mængder af THC, sådan at du ikke bliver afhængig af det.

Og hvis du får ordineret det gennem din læge, kan du også være næsten hundrede procent sikker på, at det er helt fuldstændigt rent. I modsætning til det, du kan købe online, som du ikke kan være sikker på, er helt rent. Og dermed kan du risikere større bivirkninger.

Findes der også ulemper?

Nogle af ulemperne ved at indtage cannabisolie er, at du kan blive afhængig af det. Ikke på grund af indholdet af THC, men fordi din krop måske trænger til det for at kunne slappe af. I så fald skal du holde din læge opdateret hele tiden.

Derudover kan cannabisolien give meget ”almindelige” bivirkninger som tynd mave eller svimmelhed, som kommer, fordi din krop ikke er vant til at indtage den slags stof. Ofte aftager det dog inden for de første dage – og hvis ikke skal du kontakte læge.

Nogle af de bivirkninger, der også er ved almindelig cannabis, kan være hukommelsessvigt eller lignende. I så fald er det også vigtigt, at du kontakter din læge, så I kan få styr på det hurtigt. Det kunne være tegn på, at du ikke kan tåle cannabisolien, selv i denne form, og så skal I finde et andet alternativ til dig som patient.

Netop derfor er det også vigtigt, at du hele tiden holder din læge opdateret på, hvordan det går med dig og olien. Selvom du måske ikke behøver ringe til lægen i tide og utide, så hold eventuelt en dagbog, hvor du kan holde styr på, hvordan du har det, hvornår du indtager olien og så videre. På den måde kan du hjælpe dig selv og lægen med at holde styr på det.

CDR.dk har skrevet mere om emnet på deres blog.

Skriv et svar